donderdag 8 april 2010

Wat zou je gedaan hebben als je 72 was gewordenZouden we asperge soep eten, zou je een feest geven met al je vrienden of zou je zitten mokken dat je oud wordt en moeilijk te been. Zou je nog naar voetbal, hockey en pianovoorstellingen gaan. Wat zou je van onze kinderen vinden en hoe zou je van het leven genieten. Wat zou je vloeken op de financiele crisis, de politieke partijen en het terras bij Hotel Prinsen. De mistroostige foto van de kerstboom in Uitdam moest vervangen worden door je gulle glimlach en de twinkeling in je ogen. Je verjaardag was altijd wel een feestje. Nu is het een moment van gemis. Wel even een glimlach om je malle verjaardagsideeen van de afgelopen jaren. Dus wij blijven genieten van de herinneringen waardoor je eeuwig bij ons blijft.

23 opmerkingen:

Anoniem zei

Vast met grote verrassingen voor de kinderen met Pasen.
We doen ons best, maar missen je idiote ideeen.
De kinderen zingen "Opa" van Mega Mindy. Zo mooi.
A

Anoniem zei

Vandaag op een congres geweest over Social media. Twitteren, yammeren, APP's, Linkedin, YouTube, Workvoices, Wiki's en Bloggen. Hoop veranderingen in communicatie vormen. Maar wat waren we meer dan 2 jaar geleden dan toch vernieuwend bezig bleek vandaag wel. Mocht je in deze tijd ziek zijn geweest hadden we moeten twitteren, wiki's maken, filmpjes op youtube moeten zetten etc. Pff een blog was al een hele taak om te vullen. Toch leuk om te zien dat ie na 2 jaar er nog gewoon is en ook ondanks minder reacties wel nog veel bezocht wordt.
B.

Anoniem zei

Vandaag wordt je Wolkje 6 jaar!
Vanaf de eerste dag noemde je haar Wolkje en dat doen we soms nog steeds. Ze weet dat het de naam is die opa haar gaf.
Ik herinner me dat Maarten en ik een weekendje weg waren, Frederike was toen nog heel klein. Omdat opa last van zijn rug of knie had (was altijd wel wat met je), lagen jullie het hele weekend samen beneden op bed. Dat gaf een band die jullie altijd samen hebben gehad. Frederike was een opa's kindje. A

Anoniem zei

Godsammes stil hier zeg. Heb zelf ook niet veel te vertellen behalve dat het koud is maar wel weer heel mooi begint te worden. Dit weekend gefietst naar Holysloot, lunch bij het schoolhuis en met de pont terug door de weilanden en met de fiets over 4 bruggetjes tillen. Roland nog nooit gedaan, Tommy en ik moesten erg lachen. Avontuurtje dus weer. Moederdag gehad, op naar vaderdag......
B.

Anoniem zei

Had vorige week last van mijn rug. Ik heb ook al je oren en nu dit?
Vorige week voelde ik dus wat je al die jaren gevoeld hebt en dacht daardoor steeds aan je. Dezelfde houding, half scheef voorover gebogen. Last van been tot in de voet. Gelukkig is het nu weer over, maar ik ben erdoor weer even dichter bij je geweest. A

Anoniem zei

Als je pijn hebt sta je even dichter bij je dierbare familie leden.
Dan kun je misschien voorstellen hoe erg ik ze mis nu ik zelf ook al naar de 55 jarige leeftijd ga.
Maar een beetje pijn is toch noch beter als helemaal geen pijn meer.
Laten wij ze maar dikwijls vernoemen in onze gesprekken.
Dan blijven de herinneringen levendig.
L

Anoniem zei

THE ONES WE LOVE DON'T GO AWAY
THEY WALK BEHIND US EVERY DAY.

XXX ISA BELLA

Anoniem zei

Wat zijn ze toch wijs die oudste van de neven en nichten. Nu Loek bijna 55 en IsaBella al 50 is gaan we ons Prinsenweekend tegemoet. Je zou ervan genoten hebben hoe de voorbereidingen en mails over en weer vliegen. Stiekem achter je computer lachen en natuurlijk langsrijden voor een biertje op het strand. Vorige keer was je er nog in Zoutelande. Ik zit maar te tellen hoe dat kan want we gaan toch om het jaar een Prinsenweekend weg. Toch was je er toen bij.

Dit jaar weer een gat. Maar bedankt pa voor het mooie voorspelde weer. Zet ze daarboven maar onder druk voor ons! B.

Anoniem zei

Tante Julia was trouwens wel zo stoer om in Zoutelande bij ons te blijven slapen met Tante Ans. Dit jaar is Tante Ans alleen als enige tante van ons. Wel vreselijk stoer van haar, ben helemaal trots op zo'n stoere tante. We gaan extra van haar genieten! B.

Anoniem zei

Prinsenweekend zonder je. Het was heel erg gezellig en ik heb je niet heel erg gemist. Behalve op het strand. Ik zag je daar staan 3 jaar geleden met dikke bruine buik nog even biertje komen drinken. Jammer dat dat niet meer kan! Dat was nog wel even gezellig geweest.

Je zou beretrots zijn op je oudere zus want t. Ans was er helemaal bij en was superkrachtig!
B.

Anoniem zei

Moest even wat opzoeken voor betalingen en toen zag ik weer je handschrift. En Babs, betaal svp op tijd stond erbij.
Dan breekt er iets.
B.

Angele zei

Vaderdag vandaag, ook zo iets.. Slaat eigenlijk helemaal nergens op en toch missen we vandaag weer een paar lieve mensen om ons heen.. Wel fijn om even familiefoto's te kijken en wat mooie stukjes tekst te lezen. XX

Ilse zei

Heb gister iedereen met een bezoek vereerd op het kerkhof. Alles zag er keurig uit. Sam heeft alle bloemen water gegeven. Fijn dat ze ook allemaal zo lekker dicht bij elkaar liggen. Heb een beesie op het graf van mijn vader gelegd. Ontroert gekeken naar de foto's van Jules en Floor op het graf van tante Juul en naar het mooie handschrift van ome Hans.
Babs, hoe zit met met de bierdopjes want het kruis vraagt om nieuwe bierdopjes!!!!!

Luv

Anoniem zei

Op vaderdag hebben Tommy en ik geknutseld. We hebben namelijk volgens julian 82 bierdoppen getimmerd op een kruis. Voor mijn vader. Het is schitterend geworden vind ik. Er zijn alleen 2 mensen geweest die niet snapte dat ik dat bij mijn vader op het graf ging leggen. Weet ook niet of mijn moeder het geweldig vindt maar ik hoop het wel want heb nog pijn aan mijn vingers van erop slaan. En hij is zo cool geworden. Dank voor het zuipen familie. Hij ligt per a.s. maandag bij papa. Ga vooral kijken en duimen dat niemand zo'n kunstwerk jat.
B.

Anoniem zei

Net 92 croissants gemaakt. 42 met knakworsten rest met onze enorme pot Nutella gevuld. Die 5 kilo Nutella gaat maar niet op ongelooflijk want we eten er aardbeien mee, vullen er pannenkoeken en brood mee op en eten het lekker van de lepel. Maar 5 kilo is best veel.
Nu kan de basisschool genieten van wat Nutella croissant. Vanavond weer het schoolfeest waarbij alle ouders wat maken. Ik lekker ongezonde dingen want daar is zo'n feest voor.
Mis je! B.

Anoniem zei

Ik mis je zonnigheid, je relativeringsvermogen en je levensvreugde.
Liefs A

Anoniem zei

Julian vertelde in onze vakantie in italie tegen een jongetje waar hij mee speelde dat hij ook nog naar Frankrijk op vakantie ging met Henny en opa Arie. Hij zei: Opa Arie is mijn hele opa want mijn eigen opa is dood maar Henny is mijn halve oma want mijn oma leeft nog.

Roland en ik keken elkaar aan, hoe verzint hij het. Daarna vertelde hij ook tegen de ouders dat zijn papa eerst verliefd was op Sylvia maar toen zag hij mama en toen was hij verliefd op mama. Heerlijk zo'n kind wat gelijk alles op tafel legt.

Maar de jongens zijn dus naar Frankrijk geweest 8 dagen met Henny en Arie. Ik heb ze opgehaald en pap je bent als opa onvervangbaar maar Arie vult een mooie aanvullende rol. Mijn kinderen waren echt een beetje met 'opa en oma' op vakantie. Verwend met ijsjes en frites, uitjes en spelmomenten. Heel bijzonder. We hebben ook nog een avond herinneringen opgehaald over je laatste bezoek aan Henny en zoveel mooie herinneringen. Je blijft altijd bij ons.
B.

Anoniem zei

Denk aan je.
B.

Anoniem zei

Zaterdag heb ik de lavendel gesnoeid. Weer alleen dit jaar. Ik hoor je roepen, B da's godverdomme niet recht. Nee het is bijna alleen nog hout dus moet ik er waarschijnlijk volgend jaar nieuwe in zetten. Ik heb zaterdag lange tijd met een glimlach mijn lavendel geknipt. Wat een geweldige herinnering heb ik daarbij toch aan je. Scheldend vanuit een stoel ivm je knie. Wat hebben we toen heerlijk gelachen samen, dat was wel heel bijzonder. Het doet me genoegen dat ik in mijn tuin nog vaak met zoveel leuke herinneringen aan je denk.
B.

Anoniem zei

Frederike en ik liepen terug van het restaurantje aan het strand. Mijke en Maarten waren al teruggegaan want Mijke wil altijd om 20.00 in bed liggen. Ze snapt er niets van dat je in Italie en Frankrijk pas om 19.30 in een restaurant terecht kan. Hoe kan ze dan op tijd in bed liggen?
Frederike had al een aantal maanden geen sterren gezien in de zomer en ineens zei ze: he daar is opa. Maar in tweede instantie: o nee, toch niet want opa is een ster in Nederland.
Ja dat klopt.
A

Anoniem zei

Ja dat klopt!! Frederike heeft helemaal gelijk!
B.

Anoniem zei

Het wordt weer donkerder. Net alsof je humeur dan wordt aangetast. Ik roei en loop in de ochtend om toch weer vrolijk door te gaan. Denk aan het kopen van zo'n daglicht lamp zodat ik makkelijker wakker wordt in de ochtend.
Voel je zwaarte over me heen als ik door het donker ren. Het enige voordeel is dat het lijkt of je dan iets dichterbij bent. Maar helaas het verdriet dan ook.
B.

Anoniem zei

Nu wordt mama ouder dan je ooit geweest bent. Raar idee is dat. Nu ben je jonger dan zij is, ze heeft je ingehaald. Echt vreemd.
Het voordeel is wel dat je in onze herinneringen altijd jong zult zijn. Liefs, A