dinsdag 2 november 2010

Ouder dan je ooit geweest bent


Nu wordt mama ouder dan je ooit geweest bent. Raar idee is dat. Nu ben je jonger dan zij is, ze heeft je ingehaald. Echt vreemd. Het voordeel is wel dat je in onze herinneringen altijd jong zult zijn. Liefs, A

We hebben wel veel aan je gedacht vorige week want terwijl mama die mooie leeftijd behaalde die jij nooit hebt gehaald zat ze met haar dochters in Venetie. Dat had je vast mooi gevonden, je 3 meiden in een gondel. En afdingen he. Tuurlijk we blijven wel je dochters. Liefs B.

17 opmerkingen:

Anoniem zei

Kast en bureau opgeruimd. Gehuild en gelachen om je brieven. Je leuke kaarten aan de jongens en je opdrachten wat ze met geld moeten doen. Schitterend om je handschrift weer te zien.
B.

Anoniem zei

Zojuist met David en Tommy nieuwe lampjes in je kerstboom gehangen. 100 stuks. Maar hoe hebben Frank en jij vier jaar geleden ooit zo hoog kunnen komen. De ladder ging bij mij niet veel verder dan 3 meter. Ver boven mij hing de verwaaide piratenvlag die Frank er van je nog in moest hangen. Wat is die boom gegroeid want zo hoog is Frank niet geweest. 3 jaar dacht ik toen. Alweer bijna 3 jaar dat je er niet bent en terwijl wij dan met die boom bezig zijn ben je er zo bij.

Scheldend stonden de jongens de trap en lampjes vast te houden. Koude handen, koude tenen en zelfs een koude piemel. Watjes zei ik doorwerken, en ik hoorde een echo in mijn hoofd. Daar worden jullie hard van. Waarom doen we dit eigenlijk mama vroeg Tommy. Voor opa Tommy. Dan is het goed. En zo zijn we 2 uur bezig geweest scheldend, lachend en met een slecht resultaat. Goh wat mis ik je dan.
B.

Anoniem zei

He pap, als je wist dat ik nu bij een bank werkte moest je dan lachen? Ach het is tijdelijk, kan weer wat nieuws, kijken hoe ik dat vind.
Gisteren sinterklaas in Vlijmen gevierd, kinderen mooie sneeuwpop gemaakt. Was gezellig maar we blijven je missen.
Kus B.

Anoniem zei

Surprises maken was een van je hobbies. We mochten wekenlang niet in de garage komen, het moest prachtig worden. De voorpret die je er mee had was fantastisch. Het moest professioneel dus als dat betekende dat je naar de smit moest dan ging je daar gezellig naar toe.

Gisterenavond hebben we een sneeuwballengevecht gehouden en een sneeuwpop gemaakt. Het was zo stil daarna in de tuin, je was dichtbij. We missen je geluid en bizarre gedichten. 3 jaar geleden met Sinterklaas leek je nog gezond. Liefs, A

Anoniem zei

Hohoho, B. bij een bank werken???
Hoe kan dat? Heb ik iets gemist?

Ziet het er een beetje uit met de nieuwe lampjes?

AM

Anoniem zei

Ja bij een bank en dan nog wel de Deutsche Bank. Don't mention the war. Het is wennen maar ook een ervaring.

Kerstboom is lang niet zo mooi als die van papa en Frank. Maar hier is het momenteel schitterend, overal wit. Dat had papa geweldig mooi gevonden.

Gisteren Julian afgezwommen. Mama kon niet want moest op meiden A. letten. Dus heel blij dat Henny er was. Roland was ook later dus Julian bleef zoeken. Toen hij Roland zag bleef hij toch zoeken. Vond ik zo verdrietig want ik dacht gelijk aan papa. Die had hier bij moeten zijn. Toen plotseling Julian hard ging zwaaien naar de tribune boven. Want daar zat opa Arie (de man van Henny). Dankbaar ben ik dat beiden het gat af en toe een stukje vullen.

O en pap, hij heeft het gehaald!
B.

Anoniem zei

O en nog wat. Morgen ben ik 3 jaar getrouwd. Het was een geweldige dag maar op een of andere manier blijft ie enorm verbonden met je dood. Ik word altijd vreselijk verdrietig rond deze tijd. Denk altijd terug aan hoe je me weg gaf, hoe we geintjes maakte in de auto op weg naar het stadhuis en hoe je genoot in het dorp. Maar ook aan de verbazing toen je om 19.00 uur al in diepe slaap lag. Ongelooflijk dat je 3 maanden later dood was.
Mis je elke dag nog. B.

Anoniem zei

Kerst 2010. Pfff
B.

Anoniem zei

Wanneer zal kerst ooit nog hetzelde zijn?
Maar mijn gevoel zegt als wij in ere houden wat ons geleerd is en dit ieder jaar doen dan is dat over 50 jaar nog zo.
Maar dan moeten we wel ervaring en humor overdragen aan onze kinderen.
Dit is kerst al 2010 jaar.
Waarom de prinsen fam dan niet.
de oudste N

Anoniem zei

2011 nieuw jaar. Het jaar waarin je 3 jaar dood bent.
B.

Anoniem zei

Hoorde net op de radio het tuinpad van mijn vader. Tranen in mijn ogen. Dat het nog steeds opeens zo opkomt en weer zo intens kan voelen. B.

Anoniem zei

Heb vorige week vrijdag hele weblog gelezen van begin tot eind met alle reacties. Wat een geweldige herinnering. Heb wel 3 uur gejankt maar met tranen vol liefde. B.

Anoniem zei

Steeds minder kijken op de weblog. Minder aan je denken en dan opeens die klap. Vandaag was Tante Julia haar sterfdag. En dan komt ie weer van diep naar boven, dat intense verdriet. Denk aan jullie. Doe de groeten aan Ad en O. Frans.
B.

Anoniem zei

Heb er ook veel aan gedacht
Ze worden niet vergeten.

Ilse

Anoniem zei

1 zo'n regel doet al goed. Dank Ilse. B.

Anoniem zei

Lavendel gesnoeid, tuinman gebeld want het is wat te veel dit jaar die dikke bomen en takken. De buurman en ik missen je commentaar over het scheve lavendel. Ben onrustig dit weekend. Voel je laatste week weer tot in mijn ziel.

Vanochtend voor het eerst weer in de kano. De zon kwam zachtjes door, je was weer even bij me maar ook zo ver weg tegenwoordig.

Vroeg me vandaag af of als je ziek was geworden in de zomer of je het dan langer volgehouden had. Je werd ziek in je meest slechte periode in het jaar. En je stierf in de periode die weer zon en warmte kwam brengen.

Het gemis blijft. B.

Anoniem zei

Mama vond het eerste jaar met je, toen je nog niet kon skieen, zo leuk. Kan ik me iets bij voorstellen. Ik zie je al vloeken en op je tanden bijten "dit moet ik toch ook kunnen". Jullie gingen zonder ons skieen en wij zonder jullie.

Nu we met de kinderen zijn gaan skieen en de carnaval volledig aan mij voorbij is gegaan heb ik minder last gehad van dat emotionele gevoel, omdat carnaval zo bij je hoorde en skieen met ons dus niet. A