vrijdag 8 april 2011

Een feestje


Je verjaardag was altijd wel een feestje. Veel voorbereidingen vooraf, veel geklaag van mama over de troep die zou ontstaan. Flauwekul uithalen met de kinderen, biertje drinken en genieten. Je 69ste verjaardag vierde je met paaseieren verstoppen en veel vrienden in de tuin die volop genoten van je uitgebreide gastvrijheid. Vandaag weer zo'n mooie zonnige dag. We fietsen naar school met onze eigen kinderen, genieten van het steeds groener wordende landschap, de vogels en de lammetjes. Dingen waar je zo van kon genieten. Zondag gaan we met zijn allen even in de kerk aan je denken en daarna eten we je geliefde aspergesoep in Hotel Prinsen. We vieren het, een beetje want zonder jou is er toch minder lol.
Gefeliciteerd papa, we missen je.

26 opmerkingen:

Anoniem zei

Je hebt vast van bovenaf stiekem zitten genieten. Zie je nou wel, je wordt niet vergeten. Roland was verbaasd over alle neven en nichten die waren gekomen. T. Elly, O. Hein en natuurlijk T. Ans waren er ook. Ook vrienden van je. Je werd genoemd in de kerk, gelukkig niet Gans Prinsen maar netjes Hans Prinsen.

Het was even slikken in de kerk gezien de veelheid aan onzin die daar vertelt werd, leg dat je kleinkinderen maar even uit wat die man daar allemaal staat te vertellen, waarom hij wel wijn drinkt en wij niet en waarom hij wel een tosti mag en zij niet.

Maar de warmte die je krijgt door te zien dat iedereen die je lief had daar was vond ik erg bijzonder. Dank aan alle neven en nichten dat jullie dit op deze mooie zondag er voor over hadden en lieten zien dat ie niet vergeten was. Pap, je werd herinnert er werd op je geproost met Sancerre en aspergesoep. En ja die kleine aantal broodjes gaven ook wel weer een heerlijk deel van je zuinigheid naar voren. Het weer maakte je favoriete plaatje compleet; drank, familie, vrienden en de zon met het voorjaar.

Het enige wat we mistte ben jij. Maar de warmte van de familie vulde die leegte een beetje.
B.
B.

Anoniem zei

Het was een heerlijke dag en de neven en nichten laten geen enkele gelegenheid liggen om bij elkaar te zijn. Mooi toch?
Roland, verbaas je maar lekker, het volstaat als je je eigen 'prinsesje' begrijpt, de verbazing over de rest zal wel blijven.

AM

Anoniem zei

Wat is het hier toch schitterend. Het nieuwe riet verdrijft de grauwe bruine rietkragen. De bloesem vrolijkt alles op. Je was vast wel komen kijken dit paasweekend als je er geweest was. Eieren verstoppen net als bij opa. Julian herinnert zich opeens wat vanochtend. Vervolgens gaat hij op Hyves, 6 jaar. Je had je hoofd geschud. Ik ook.
B.

Anoniem zei

Gewoon missen. B.

Anoniem zei

Gisteren me suf gezongen bij de Toppers. Even genieten en niet nadenken. Nu duf en weer aan het voorbereiden voor de werkweek. Kijk naar buiten, denk aan je. B.

Anoniem zei

Het mooie seizoen is er.
Lekker golfen, stuk fietsen, praatje maken onderweg, biertje drinken in de zon.
's Avonds nog wat kaarten onder de overkapping en dan de tuin in turen, met wie weet wat voor gedachtes.
A

Anoniem zei

Moet aan je denken. Rare gebeurtenissen. Morgen weer uitvaart, Roland zijn oma 98 jaar. Was je ooit zo nijdig over, jij dood op 69 of 70 zij een kwart eeuw ouder. Nou pa ze komt eraan dus kijk maar uit :-). Niks dan goeds over den dooie. B.

Anoniem zei

Vandaag Tommy je geldkist opengebroken. 3 kwartier over gedaan met hamer en 2 schroevendraaiers. Vreselijk gelachen dat je de sleutel met een golfbal er gewoon in had gedaan.
Leuke HP munten!
B.

Anoniem zei

Papa, ik lijk steeds meer op jou. Vanochtend op de radio. Opeens tranen met tuiten. Misschien omdat ik moe was van al het harde werken of omdat er dan opeens weer een herinnering binnenkomt. Ik ging een nieuwe auto bestellen, heb er niet meer van kunnen genieten. Dacht gelijk dat ik al 3 weken geen seconden op je weblog had gekeken.
Verder heb ik niks geen onzin te melden, ik werk alleen maar.
Babs

B.

Anoniem zei

Het wordt toch echt stil om je heen. Je bent verder weg lijkt het wel. Balen vind ik dat.
B.

Anoniem zei

Vannacht wakker gelegen. Net of je met mama hier was. Gekanoed en je was bij me. Je was er weer even.
B.

Anoniem zei

Dank je voor alles!
B.

Anoniem zei

Ik mis opa zo. Af en toe komt het er bij Julian met grote tranen tegelijk uit. Ik vraag me dan af of hij je echt herinnert of dat het iets is om zijn nare gevoel over iets te verwoorden. Geen idee maar hij heeft het vaker dan Tommy terwijl je toch zou denken dat hij je nauwelijks heeft gekend.
Samen hebben we gebeden en tegen je gepraat. Ach had je hem maar beter gekend, je had zoveel van jezelf in hem teruggezien. Over 2 weekjes wordt ie al 7. Wat zou ik er een hoop voor geven als je er nog bij zou kunnen zijn.
B.

Anoniem zei

Gisteren weer een uitvaart in de kerk van Vlijmen. Zus is overleden. Papa heeft nu zijn lieve zus, zijn lieve kok en zijn lieve serveerster. Het blijft ongelooflijk hoe jong al deze mensen van ons weggenomen zijn. De uitvaart was een soort herhaling en dat maakte het moeilijk. Het zonnetje op de begraafplaats, veel dezelfde mensen weer veel verdriet.
Dit was het wel hoor pap, meer krijg je er niet!!!
B

Anoniem zei

Het is vroeg donker. Sinds je er niet meer bent, groet ik je altijd even als ik de sterren zie en dat is in deze maanden weer vaker.
Ook is het de tijd dat er gehoest wordt en ik herinner me de hoestconcerten die je 's ochtends gaf als je net wakker werd.
We gaan je Sinterklaasgedichten weer missen dit jaar, dus ik ga maar snel aan de slag om ook iets geks op papier te zetten. Liefs, A

Anoniem zei

O nee Sint gedichten van A dat kan niet waar zijn papa kom terug ;-) . Realiseer me momenteel erg goed dat gezondheid geen gegeven goed is. Even stilstaan in file en eikel let niet op en je bent voor maanden gevloerd! Heb er erg veel moeite mee stom rust te nemen terwijl ik zo graag verder wil. Als je er was dan had je vast langsgekomen mijn blad geblazen en effe over mijn hoofd gestreken. Man wat mis ik dat! B

Anoniem zei

Oh jee Bee, hebben we iets gemist? Van achteren aangereden in de file?

Laat even horen!

AM

Anoniem zei

21 December. Mijn vierde trouwjaar. Mijn huwelijk, altijd direct verbonden met de start van je ziekte. Goh ik ben 4 jaar getrouwd, nu begon het. Toen zagen we je ziekte. De koppeling tussen ons huwelijk en jouw dood heb ik de afgelopen jaren als klote ervaren. Nu in het vierde jaar begin ik het wat meer als een bijzondere timing te zien. Wat dankbaar ben ik dat je er nog bij was. Maar goed deze maand is wel weer het begin van 3 maanden herinneren tot je dood in maart.
Mijn tuin is nog steeds een troep en helaas geen lampjes in jouw boom dit jaar. Door de hersenschudding en nekkneuzing kon het helaas niet. Volgend jaar beter.
O en voor alle lieve neven en nichten die kerstkaarten sturen, superbedankt. Van mij krijg je er geen dit jaar, ik spaar mijn krachten dus alleen oom Hein en tante Ans heb ik gedaan. Maar ik wens jullie natuurlijk allemaal liefde, geluk en vooral veel gezondheid in 2012. Laten we er allemaal ook in dat jaar bijblijven. Ik doe in 2012 niet aan begrafenissen!
B.

Anoniem zei

Op de achtergrond zit ik te luisteren naar een vader zoon discussie tussen Roland en David. Over opleiding, toekomst, doorzetten en er voor gaan. En opeens krijg je dan weer pijn in je buik en denk je terug aan je eigen vader. Welke discussies had ik met hem. Dacht ik net als David nu denk, man zeik een end weg ik geloof het wel. Weet niet meer wat ik 25 jaar geleden dacht.
Maar opeens rollen de tranen over mijn ogen en ga ik terug naar deze blog. Lees ik opeens een antwoord van Tante Julia en weet je dat alles voorbij gaat.
Maar het gemis blijft.....
B.

Anoniem zei

4 jaar geleden maakte we een sneeuwpop bij je. Deze dagen zou je niet naar Uitdam gekomen zijn want doodsbang dat je in een sloot zou rijden met de auto. Maar wat is het hier toch mooi. Ik hele week weggeweest, naar Berlijn voor werk, naar Venetie voor eens een keer weer met Roland weg. Allemaal geweldig en je was vast trots geweest dat ik op een bank management bijeenkomst heb gesproken maar dan kom je thuis en zie je die schitterend dichtgevroren Die. Kids op het ijs hele dag en tussendoor warme choco. Ja je had vast een koek en zopie tent opgezet. Of niet want het is verrekte koud. Denk veel aan je en heb zoveel te vertellen. Wat had je gelachen om alles wat ik tegenwoordig doe. Blijf je als een gek missen!
B.
B.

Anoniem zei

Via Youtube luister ik met mijn dochters naar Marco Borsato's "Dochters". Mijke zegt in tranen dat opa zei dat hij hun zo graag had zien opgroeien.
Je kon zelf ook heel ontroerd raken met tranen in je ogen.
Grote mond, klein hartje.
Liefs,
A

Anoniem zei

Gran Canaria, je laatste vakantie. Je had nog graag Dubai gezien en Rusland. Het lukte allemaal niet meer, het ging te snel. Wij gaan genieten voor je. B.

Anoniem zei

Een blog, gemaakt door Alexandra. Met een vreselijk drama. Maar ik ben wel trots op mijn achternicht hoe goed ze dat doet.
Lieve Rene, Isabella, Alexandra en Mart, veel kracht bij dit vreselijke verlies. Ik kijk elke dag sinds ik het weet en denk elke dag aan jullie.
B.

Anoniem zei

Hij begint weer. Die onrust. Die waas. Je bent niet meer uit mijn hoofd. Tranen opeens weer onverwacht. Alsof soms even weer van alles terugkomt. Blij als het straks weer 8 april is geweest en de onrust weg ebt.
B

Anoniem zei

Bijna precies vier jaar na je overlijden was je weer een beetje terug. Zojuist op Uitzending Gemist heb ik gekeken naar het Verborgen Verleden met Joost Prinsen.
Joost op zoek naar de familie van zijn moeder, Rosalie Ekkert en Adam Keyzer, dus niet de Prinsen-kant. Desalniettemin vreugde der herkenning. Je zou gesmuld hebben van het verhaal.

Zoveel gelijkenissen: je interesse voor geschiedenis, het Jodendom, de zoektocht naar voorouders (je ging regelmatig op speurtocht met neef Hein), mooie verhalen, rare fratsen, charme, kromme rug, verdwaasde blik, scherpe waarnemingsvermogen, heerlijke jezelf zijn in je kleding en opmerkingen. De vreugde, dankbaarheid en charme naar mensen die helpen en de emotie. Vrolijkheid en avontuur, genieten van ontdekkingen.

Ik heb hardop zitten lachen.
Het ging ook over de pracht van het leven en dat je leven doorgeeft, de verbinding met je voorouders.

In je laatste weken ben je met oudste neef en nicht ook op plekken van onze voorouders geweest. Leuk.

Liefs,
A

Anoniem zei

En nu alweer 4 jaar het gemis en nog steeeds praten we over je gedrag, glas in lood kop of goudklompje.
Sinds 10 weken maak ik weer muziek bij de DAS band.
Mijn bladmuziek is bijna gelijk aan die van jou Ome, wel bloazen nie bloazen.
Daar wordt ook nog regelmatig over je humor gesproken.
Oom Hans we blijven je missen