zondag 8 april 2012

Weer jarig met Pasen


Weer zou je jarig zijn met Pasen. Dus als kado nieuwe vissen voor in de vijver omdat je de kleinkinderen erin laat vissen. Paaseieren verstoppen in de tuin en een eerste aspergesoep. Wat zouden we er weer graag voor naar Vlijmen rijden. Dit jaar voor het eerst zijn we niet bij elkaar als gezin. Raar gevoel maar toch zijn we allemaal met je bezig. Ieder op onze eigen plek zullen we paaseieren verstoppen voor onze kinderen en herinneringen ophalen aan hoe opa dat deed en wat hij op de eieren schreef.
8 April is een mooie datum in het jaar. Ook vandaag begint de dag met de zon, wordt alles groener en maken de vogels meer lawaai. Jij bent alleen zoveel stiller. Maar de stem binnenin ons is er gelukkig nog steeds en dragen we vol liefde met ons mee.

4 opmerkingen:

Anoniem zei

Op je verjaardag fiets ik op je oude fiets tegen de Zeeuwse wind.

Eerst was de fiets van oom Frans, daarna tweedeHans.

A

Anoniem zei

Tot mijn enorme frustratie kan ik niet zelf in de tuin werken dus moest ik tuinmannen inhuren. Pijnlijk om daar geld neer voor te moeten leggen maar goed het kon niet anders. Als ze vragen of ze klaar zijn zeg ik nee je moet de randjes nog afsteken. Wazig kijkt de tuinman mij aan. Randen afsteken? Gewoon met de schep vraagt hij. Nee eerst span je een touwtje tussen 2 stokjes en dan pak je de afsteker en ga je nette randen maken. Althans zo heb ik het van mijn vader ooit geleerd zeg ik tegen hem.
Zal wel wat Brabants zijn, zegt de Noord Hollandse tuinman tegen zijn maat.
B.

Anoniem zei

Dingen die veranderd zijn sinds je er niet meer bent: tijdens het koken met de i-pad op de aanrecht nog even Pauw&Witteman van de avond ervoor kijken. Over een 10-baans weg naar Amsterdam scheuren zonder files. Het enorm lage aantal verkochte nieuwbouwwoningen. De situatie in Griekenland. Het zou leuk zijn om te zien hoe verbaasd je erover zou zijn.
Vanavond herinnerde ik me weer een van je rare trucjes. Vingers gespreid op de tafel en dan heel snel met een mes tussen de openingen. Ik liet het de kinderen zien en het was nieuw voor ze. Zo zie je maar er komen altijd weer nieuwe dingen uit herinneringen. Ze leren je nog steeds een beetje beter kennen en vinden je erg grappig en origineel.
Liefs,
A

Anoniem zei

Ik mis je. Grote handen hardhandig door mijn haar. Even een snauw met een glimlach.
Had even willen praten.
B.