woensdag 18 maart 2015

Godsammes dood

Bij toeval hoorde ik vandaag een of andere rapper zeggen 'hij was godsammes dood'. Zo voelt het nu ook. Onze vader, opa en man is godsammes dood. En dat is nog steeds balen. Balen dat hij de beugels van de kleinkinderen niet kan zien en ze uit kan lachen, dat hij niet een nieuw grasveld bij ons aan kan komen leggen, kan lachen om tante Ans haar scout mobiel of dat hij niet eieren gaat verstoppen met Pasen. En vooral ook kan zien hoe goed mama eruit ziet en hoe groot zijn kleinkinderen zijn geworden. In elk geval al bijna allemaal groter dan oma Ondanks zijn enorme afwezigheid verbaasd het ons dan toch weer dat hij vandaag 5 pageviews had op de blog en de afgelopen maand nog steeds 119 en weer niet alleen uit Nederland. Bijzonder is dat, hij wordt dus waarschijnlijk niet alleen door ons gemist. Ondanks dat hij nu al 7 jaar dood is blijft dit een dag die moeilijk is. Want we missen hem nog steeds in alles! Hij is godsammes dood.

4 opmerkingen:

Anoniem zei

Schiet je een beetje op? Je moet aan de poort gaan staan. Mien komt eraan. In de kerk werd gezegd dat je haar welkom gaat heten.
Lieve Mien, altijd voor iedereen klaar gestaan, handen uit de mouwen en opgewekt. Sprak een woordje over de grens. Ik hoorde vandaag dat ze een gast vroeg: Are you met de fly?
Gewoon een bijzonder mens, dat was ze.
Lieve groeten,
A

Anoniem zei

Ziekenbezoek
Mijn vader had een lang uur
zitten zwijgen bij mijn bed.
Toen hij zijn hoed had opgezet
zei ik, nou, dit gesprek
is makkelijk te resumeren.
Nee, zie hij, nee toch niet,
je moet het maar eens proberen.

Judith Herzberg in Vader&Dochter boek

Het trof me, omdat wij ook niet altijd zo spraakzaam waren samen.
A

Anoniem zei

Met kinderen in Burgh Haamstede. Veel regen. Tommy is de hele dag iedereen aan het plagen. Van wie zou hij dat hebben? Zag hier een golfbaan. Ben benieuwd hoe je het hier zou vinden. Mis je. B

Anoniem zei

Voor de verjaardag van Loek werd het DAS lied gezongen. Het laatste couplet en de melodie zijn al enkele decennia hetzelfde. Erg leuk om weer eens te horen:

Kom zing nu overluid,
'lang leve' tot besluit.
De DAS die heeft vandaag weer wat te vieren.
De hele club brengt hier
voor uw en ons plezier
zo hopen wij, u, deze serenade.
Wij vinden het niet verkeerd
als Loek ons nu trakteert
Leden van de D.A.S. (uitspreken Dee Aa Es)
in het stamlokaal
kunnen ze 't allemaal
grijpen makkelijk naar de fles.