donderdag 31 januari 2008

Niet te genezen

Tja en dan is het donderdagochtend, terug uit het ziekenhuis en hebben we de monsters gezien. 3 Metastasen in zijn hersenen op 3 verschillende plaatsen. Zoveel informatie maar even de belangrijkste voor jullie hier op de blog. De soort tumor in zijn longen en of hij daar een tumor heeft is nog onduidelijk. Maar het is wel aannemelijk. Morgen gaat de longarts vertellen hoe hij dat gaat uitzoeken. Hoe dan ook zit er een kwaadaardige tumor in zijn lijf die heeft gezorgd dat het in zijn hersenen is gekomen.

En helaas betekent dat dan ook dat er geen kans meer is op genezen. Het is nu hooguit nog tijd winnen. Papa wilde vooral antwoord op de vraag of hij nog 2 maanden had of 2 jaar maar het antwoord was alleen maar dat het geen kwestie meer van jaren zal zijn. Wat jammer toch dat alleen God of iets anders buitenaards weet wanneer het je laatste dag is. Echt klote.

Hij mag geen auto meer rijden en niet alleen op stap. Door zijn tabletten wordt hij wat hyper en heeft hij slaapstoornissen. Terwijl hij dus wel zijn rust nodig heeft. Vreselijke combinatie bij een man zoals ons pap.
Vrijdag dus de longarts met gesprek over wat we nu nog gaan doen en als het goed is volgende week eerste gesprekken in Tilburg over hersenbestraling. Het wordt een hektische tijd.

Zoals door papa gisteren al aangegeven is visite voor hem heerlijk, een dankbare afleiding. Dus bel even als je wilt komen dan kan het ingepland worden. Papa is verdrietig en onrustig. Hij wil nog zoveel doen, nog zoveel vertellen, nog zoveel opschrijven. Soms is hij even zijn concentratie kwijt door de pillen en dat irriteert hem nu al. Hij moet veel huilen maar behoud gelukkig zijn heerlijke humor. Hij wil vooral voor mama alles zo goed mogelijk doen. Mama begint het nu pas te beseffen na het zien van de foto's dat het echt zo is. Af en toe lijkt ze een beetje in shock. Geen idee wat haar te wachten staat. Hopelijk krijgt ze heel veel steun want ook voor haar is het superklote.

Morgen weer een dag, we vertellen het weer op de blog hoe het was. Berichten die jullie achterlaten printen we en krijgt papa, elke bericht en elke kaart is goud waard!

3 opmerkingen:

jeannette zei

lieve mensen,
afschuwelijk, niet eerlijk, klote..ik kan de juiste woorden niet vinden maar wil toch iets van me laten horen...
Ik hoop dat jullie ondanks alles een heleboel quality-timedagen zullen hebben, dagen waarin jullie samen kunnen genieten, dingen kunnen ondernemen, samen kunnen lachen en huilen.
Veel kracht wens ik jullie toe om deze periode van onzekerheid in te gaan. Veel liefs Jeannette

Femke zei

Lieve Hans en Fanny,
Vanmorgen via Zuid-Afrika (mama) te horen gekregen. Ik heb er echt geen woorden voor! Ik wens jullie en de hele familie heel veel sterkte toe. Heb er 20 minuten over gedaan om deze paar zinnen te schrijven. Zoals vele al schrijven, probeer van iedere dag te genieten, en vooral van elkaar! Ik denk aan jullie en stuur hierbij wat zonnestraaltjes vanuit Barcelona. Heel veel liefs en dikke knuffels, Femke.

Anoniem zei

Mijn schoonpa kreeg ook pas te horen longkanker,met tumor in de hersenen,en lymfe rondom de longen.
krijgt nu betraling voor de tumor in zijn hersenen.
Daarna chemo voor zijn longen.
Die mens rijd nog met de wagen,is slachter van beroep,nu pas op pensioen,tevens is hij garde chasse."Jacht"dus.
we stellen ons heel véel vragen,mag hij nog autorijden,alleen zijn?
Mijn man,en zijn zus denken tevens dat hij zichzelf iets ga aan doen.
Het is dus ook een kwestie van afwachten en zeker geen jaren.
Het is zeker oneerlijk ,en vreselijk deze ziektes.
Cocine