vrijdag 1 februari 2008

Een ziekenhuisdag

Vanochtend zijn we om 8 uur vertrokken naar Tilburg i.v.m. bestralingsvoorbereidingen. Onverwachts werden we gisteren gebeld dat Hans daar moest verschijnen. Ja het overkomt ons momenteel, we maken het niet echt mee. Kleinkinderen Tommy en Julian hadden 's ochtends verkleed als indianen voor wat afleiding gezorgd en mochten gelukkig bij tante Julia blijven. In Tilburg hadden we een goed gesprek. Er waren in elk geval 3 uitzaaiingen in de hersenen misschien wel meer. Daarom gaan ze het hele hoofd bestralen. Volgende week 5 dagen achter elkaar, elke dag, beginnende op maandag 4 februari. Dat bestralen kan eenmalig en daarmee hopen ze de kanker kleiner te maken en de vochtophopingen weg te halen. Tuurlijk kaalheid, vermoeidheid etc. maar ach wat maakt ons dat uit als we het daarmee op kunnen rekken. Van papa zijn hoofd werd gelijk een masker gemaakt omdat hij met masker en al vastgemaakt werd voor onder de bestralingsapparatuur. Beetje eng maar het ging allemaal goed.

Teruggekomen gauw een boterham, een dutje en een traan en toen er weer tegenaan. Op naar de longarts. Het is longkanker, dat sowieso gaf hij aan. 8 cm groot monster al. Klote vlekken op zo'n doorzichtige foto. Dinsdag een bronchoscopie en CT scan om vast proberen te stellen wat voor kanker het is zodat ze daarop kunnen behandelen. Waarschijnlijk met chemo. Maar of we dat willen en hoe dat gaat zien we daarna wel. Vrijdag dan de uitslag daarvan.

Ja en dan toch maar weer vragen, hoelang heb ik nog. Moet ik nu al alles regelen, mag ik nog op vakantie met mijn kinderen en kleinkinderen, mag ik vliegen, etc. Geen concrete antwoorden alhoewel er dan toch weer 1 keihard antwoord naar buiten komt. Want met het vermoeden wat voor soort kanker het is in het achterhoofd gaf de arts aan dat na 1 jaar nog 20% leeft en na 2 jaar nog 10%. En dan is 20% een veel te klein rot percentage.

6 opmerkingen:

Hans Prinsen zei

Dag lieve ome Hans,

Ik lees net je berichten op het web. Sjonge, jonge wat enorm heftig allemaal. We blijven elke dag op de hoogte van de situatie via Julia.

Zit nu ook even bij Julia achter de pc, ze doet ff een dutje. En ze is zowaar in slaap gevallen, ze dacht dat het haar niet zou lukken. Vanmorgen was ze met Tommy en Julian bij ons naar de optocht van Julie gekomen, op school. Wat worden die kereltjes toch al groot zeg. Mooi verkleed als indiaan maar toch liepen ze nog niet helemaal warm voor de optocht in Oeteldonk ;-) Dus heeft Julia ze lekker mee naar de Mac genomen, altijd leuk voor de kleinkinders.
Lars gaat vanavond een biertje drinken in de stad en ik doe het maar even wat rustiger aan. Beetje kindercarnaval is ook goed.

Lars en ik komen na de volgende week wel even bij je langs, want zo te lezen gaat het komende week wel erg heftig worden weer. We bellen wel van te voren en zullen de bezoektijd in de gaten houden. Ik zit nu maar een paar huizen verderop en wens je vanaf hier natuurlijk heel erg veel sterkte en kracht! Voor jullie hele gezin!

Veel liefs en een dikke kus van Angele

Kiki van Heesbeen zei

Lieve Hans en Fanny,
We zijn erg geschrokken van dit bericht! Fijn dat je al bezig bent met de therapie. De masker staat je goed, maar bij mij stond het beter :). We kunnen je alleen maar sterkte en geduld toe wensen. En leven zeker erg met je mee, ook met Fanny, de kinderen en kleinkinderen. "Elke dag kuren, maar niet in de Kurenpolder". Veel sterkte allemaal. Liefs, Kiek en Bert.

Anoniem zei

lieve opa

ik denk de hele week aan u en wel handig zon web-log nu hoef ik niet meer de hele week te bellen hoe het gaat al vond ik dat ook niet erg nu kan ik elke dag kijken hoe het gaat.
Ik hoop dat u nog lang te leven heeft en ik heb nog 1 wens en dat is dat ik een foto wil van u en mij en die kan ik dan op mijn kamer zetten
veel liefs DAVID

Anoniem zei

Het moest er eens van komen, een bericht van boven de riolen, nooit ziek en dan ultiem, schrik ,verbijstering, verbazing, dit kan niet,toch wel, verdriet,onmacht, alles tegelijk,
dan het besef , had ik veel eerder moeten doen ,pluk de dag, geniet van elk moment, je neemt niets mee ,je leent alles in het leven, sla je ervaringen op ,zij zijn je bezit, vind de rust om ze te plaatsen en je vind de rust om te accepteren.
Meer als genieten is er niet, het wordt nooit nog mooier,het kan alleen nog een paar keer mooi zijn

Roland

jeanne & henny zei

Hoi Hans
We hebben het bericht van vandaag gelezen,wat hebben jullie toch een zware dag achter de rug,en dan kunnen ze nog niet veel goeds vertellen , Maar wel goed dat ze gaan bestralen.
Dus Hans KOP OP je moet er voor gaan veel liefs Jeanne en Henny

Het zijn erge leuke foto's op de weblog

Ilse zei

Lieve familie,

Wat een week zeg, heftig met alle uitslagen en emoties. Volgende week zal ook wel zwaar worden. Het blog is wel een goed middel om bij te blijven. Elke dag als de computer opgestart wordt ga ik eerst even hierop kijken. Ook ik ga bellen voor een afspraak maar dat zal wel de week erop worden.

Eerst nog een beetje carnavallen, klein beetje maar want ik moet nog een keer geopereerd worden aan de knie. Heb eerst begin maart nog een second opinion bij de orthopeed die de de koningin een nieuwe knie heeft gegeven. Nou die mag mijn knietje ook wel bekijken dacht ik zo. Hoop wel dat het nu goed gaat komen.

Moier foto met je kleinzoons, ome Hans je lijkt winnetoe wel!!!

Ik houd jullie in de gaten en als ik iets kan doen schroom niet te bellen

veel liefs en een ontzettende dikke kus
Ilse