maandag 18 februari 2008

Golf, drank en een eigen kok


Je zou gezien de titel van dit bericht zeggen; Wat een mooie dag. Maar de dag begon slecht. Pas rond 2 uur begon Hans wat bij te trekken. Eerst eens even douchen want wat stonk ie, zo'n nare medicijnenlucht. Douchen alleen kan niet meer maar gelukkig was er hulp. Doodmoe van het douchen nog even slapen en toen toch de grote wens om nog even een biertje te drinken met de seniorengolf. Tja en Hans'wil is wet (alsof het ooit anders is geweest). Dus met rolstoel en Babs naar de golfbaan. Ik mag wel met de lift geen probleem zei ie. Nou ter plekke aangekomen mochten we niet in de lift. Voorschriften, verzekering en al die onzin. Ach hij gaat toch dood zei ik, gooi hem toch effe in die lift. Papa en ik waren de enige die gelukkig om die heerlijke zwarte humor konden lachen. Maar nee hij mocht niet in de lift. Nou dan moet je als dochter zeuren en papa zielig laten kijken en dan komen er twee mannen die hem gaan proberen een trap op te tillen. Nou gezien de verzekering zitten die nu ook 2 maanden in de ziektewet met een kapotte rug maar papa was boven. Dan kan je als dochter eens heerlijk zeggen hoe laat hij thuis moet zijn en hoeveel hij mag drinken. Da's dan even genieten want vroeger trok hij ons ook overal van dansvloeren af en drinken mocht al helemaal niet. Daarna doodmoe thuis gebracht door zijn lieve golfvrienden. Ondertussen was er druk overleg met de artsen want wat gaat hij achteruit en dat kunnen we nog niet accepteren. Dus pillendosis omhoog gebracht weer in de overtuiging dat het dan maar beter met hem moet gaan. Helaas betekent dat contact met 3 artsen op dit moment maar ach het vult de dag. Ondertussen ook zo'n fijne bejaardenlift besteld die het huis zo mooi maakt maar dan komt hij hopelijk weer makkelijker naar boven.

En dan opeens zie je wat een weblog allemaal doet want eerder hadden we gemeld dat we Ad de Kok nog niet hadden gezien maar opeens heb je dan 's avonds een prive kok met champagne, witte wijn, coquilles, kreeft en tarbot. Haha, toch een voordeel die horeca achtergrond. Papa heerlijk gegeten maar toch snel naar bed want langer houdt hij het niet meer vol.

Tijdens het helpen uitkleden trekt hij een pluk haar uit zijn hoofd en is weer boos over dat dit hem overkomt. Boos dat hij dit mee moet maken. Ik doe de luiken omhoog en laat hem de zonsondergang zien (die zelfs in Vlijmen mooi is). Daar moet je van genieten en niet alleen maar boos zijn. Probeer te genieten. Dus morgen weer 1 leuk ding waar hij zin in heeft en zo gaan de dagen snel. De vakantie doorgenomen, want ondanks dat mensen het soms afraden, wij proberen er wel voor te gaan. Hij kan niet zo snel weg zijn, dat mag niet! (Ik ben niet boos, ik vraag alleen wat meer tijd, dat mag toch wel.....)

3 opmerkingen:

Anoniem zei

"KURK OF SCHROEFDOP". je kunt er hele discussies over hebben met hem.
Er is geen verschil roept hij dan,sterker nog met een schroefdop is het beter,want dan kun je de wijn beter bewaren,
Om de discussie te besluiten met een verzuchtend; wat weet jij er eigenlijk van.
Maar er zit meer diepgang in deze discussie.
Het gaat niet om het exacte gelijk,want wijn moet je niet bewaren.
Wijn is smaak maar ook illusie en alles voegt iets toe,in dit geval is het dat kleine beetje meer zuurstof dat de kurk doorlaat die de smaak kan beinvloeden.
Zo is het ook met het leven, alles voegt een beetje toe en je moet het niet willen bewaren.
Geniet van elk "slokje" en de perfectie zit in een klein beetje onvolmaaktheid!!!

Roland

ofijean zei

Hans,

vlak voor we op vakantie gingen naar Het Beloofde Land waren we nog bij jou en Fanny. We zagen je langs je huis lopen en maakten ons zorgen over je. Vanuit Eilat hebben we een paar keer telefonisch contact gehad en ook de kinderen hielden ons op de hoogte. Nu zijn we weer bij Jeannette en kunnen ons via de blog op de hoogte houden. En reageren.
Hans, we hebben je altijd gezien als een bijzonder mens. Je sociale vaardigheden en je managerskwaliteiten zijn heel sterk. Dat blijkt maar weer eens nu je allerlei dingen zelf regelt en de regie zo lang mogelijk in handen houdt. Opa Gerard heeft dat ook altijd als je grote sterkte gezien.
Daardoor had je leven een bijzondere waarde. Je was er nadrukkelijk voor heel veel mensen.
In al je sociale netwerken.
Je hebt een zaak opgebouwd die er zijn mocht en waardoor heel veel mensen van je kwaliteiten hebben genoten.
Je komt nu in de periode van de toegevoegde waarde.
Ook daarin kan je laten zien dat je een mens bent van grote waarde. Voor jezelf en voor veel anderen.
Ilse en ik bewonderen je moed. We zijn wel van de koude kant maar voelen ons zeer betrokken.
Ilse en jij zijn natuurlijk van de andere "koude kant" en voelden zich daar door verbonden.
We hopen volgende week naar Vlijmen te komen om je op te zoeken.
Blijf die je bent. We wensen je moed en sterkte.
Tenslotte, je bent onze enige echte zwager. Je bent dus de beste.

Albert en Ilse

Hans Prinsen zei

Hallo Hans en Fanny,
Al 3x eerder geprobeerd om een berichtje achter te laten,ging iedere keer verkeerd. Gerard maar even gebeld, en nu maar hopen dat het lukt.
Jammer dat we gisteren niet gezien hebben hoe ze jou bij de golfbaan de trap opgetild hebben."sorry mijnheer Prinsen, mag niet van de verzekering",ik hoor het ze al zeggen.Nou dan Hans maar de trap op sjouwen, is natuurlijk ook veel beter. Lekker pilsje drinken en dan doodmoe maar toch een beetje voldaan weer naar huis.Thuis een heerlijk diner met champage en dan weer naar bed. Super Hans dat proberen te genieten, en knok ervoor, heb je ook al dikwijls gedaan. Heerlijk even met Fanny, jouw supermeiden en aanhang op vakantie.
Leuk om de familie Prinsen gezamelijk op foto te zien, was toch lang geleden.
Hans we leven met jullie mee en komen graag nog een wijntje bij je drinken.
Wim en Jeanne Kivits