woensdag 6 februari 2008

Met Hein weer naar Tilburg


Vandaag veel emotionele input van papa gekregen. Alles door elkaar, wat wil ik nog, hoe wil ik mijn laatste momenten, hoe voel ik me, etc. etc. Slechte nacht gehad dus da's dan ook niet goed voor de emotionele toestand. De laatste twee weken zijn zoals papa het noemt dikke pech. Zijn ziekte, een huis in brand en beurskoersen waar je ook ziek van wordt.
Herinneringen van het weekend komen weer boven toen Tommy tegen Julian zei dat ie stil moest zijn want opa moest hem vasthouden want dan werd ie rustig en kon ie slapen. Het weekend komt er weer aan en daar kijkt ie naar uit. Knuffelen met Wolkje en genieten van het spel van de kleinkinderen. Vandaag was Annette er weer met Mijke, ook heerlijk als afleiding. Oom Hein gaat samen met papa naar Tilburg in de taxi. Onderweg halen ze nog meer mensen op. Volgens mama is het wel grappig, de een is schor en de ander is doof dus dat gaat lekker.

8 opmerkingen:

kiki van heesbeen zei

lieve Fanny en Hans,
volg elke dag jullie website en heb er moeite mee zoals velen.
het is een wervelwind waar je inzit en het is soms nog niet eens te vatten wat er allemaal gebeurd en aan de hand is met je!
maar weten jullie dat jullie ontzettend rijk zijn met jullie gezin en familie.
de website is een dappere en geweldige manier voor iedereen om de emoties te laten gaan en jullie te volgen.
geen zorgen over het "gedrag" van Hans, nooit normaal geweest toch? haha, vooral samen met "golfzoon" Bertje!
Fijne dag en veel liefs van Femke en Kiek die nu voor een weekje in Barcelona is bij Femke.

Petra de Vaan zei

Hallo lieve Hans,
Papa en mama hebben me zojuist DE brief laten lezen. Ondanks dat de inhoud van de brief verdrietig is en ik met gierende uithalen heb zitten janken, moet ik je grote complimenten geven over de manier waarop je je gevoel in letters uit kunt drukken. Het is een geweldig idee om een webblog te maken omdat zo de drempel om iets te schrijven of te vertellen lekker laag is. Zo kan die kleine van Giel ook nog iets schrijven aan die brompot (wel een lieve hoor!!). Ja want als ik aan vroeger denk dan kom jij daar best vaak in voor. Papa ging vroeger na het eten altijd bij je werken dus je naam klonk vaak in huize de Vaan. Als ik jou zie (vooral aan de achterkant) dan zie ik papa. Alletwee een platte kop met grote oren. Ik heb die platte kop ook meegekregen en dat is voor je kapsel echt niet altijd handig hoor, haha.
Ik hoop maar dat je ziekenhuisbezoeken mee zullen vallen en dat je de komende tijd nog met volle teugen van het leven kunt genieten. Veel liefs en groeten voor jou en Fanny, Babs en Annette

Petra Buys de Vaan

Ilse zei

Lag vannacht nog lang wakker wat voor mij niet echt normaal is want als ik een bed zie dan slaap ik maar goed, veel denkwerk te verrichten denk ik. Herinneringen ophalen, heb er zoveel dat ik denk ik wel 5 vellen vol kan schrijven. Zal jullie niet met alles belasten, toch een paar:
Ik ben 6 of 7 jaar en sta in de keuken van het hotel een enorme soepkip te zijn omdat ik het Donald Duck slaatje na 1 keer voordoen door een zekere ome H. niet perfect op het bord krijg; Op 5 december in de grote zaal met de hele familie rond de grote open haard sinterklaas vieren met de meest enorme berg cadeau's die ik ooit heb gezien; De eerste cola drinken; Met de bakfiets het talut afrijden; Enorm ruzie maken met Bouke in de tuin;Het tuinhuis van Babs en Anette; De eerste keer naar soos Le Moulin te jong maar ome H. kent de portier; De weekends met Prinsenfonds; Cafe de witte wolk veul personeel weinig volk; En dan in de avond even kijken of het bij de Ster ook rustig was; Carnaval met Bob East showband ( bestaan ze nog??);Glas en lood kop; De zorg voor mijn vader inclusief de bonnen voor het te hard rijden.En de liefde voor mijn moeder. zijn zus

Hou je taai
dikke kus Ilse

jozef goedhardtt zei

beste Hans en fanny
na 2 dagen carnaval gevierd te hebben ben ik mee naar de veluwe geweest samen met Bart Riet en
Tonnie {straf is straf} maar niet voor ik mijn kippen gesommeerd had om wat eieren te produceren inmiddels zul je ze al wel gevonden hebben dus niet de paashaas verdenken.beloofd is beloofd de hartelijke groeten van jozef goedhardtt

Edward en Janine zei

Dag Oom Hans, Tante Fanny, Annet en Babs,

Zojuist heeft Edward oom Hans gesproken en omdat een bezoekje vanavond er niet in zit, een briefje op de weblog. Veel mensen zijn ons al voorgegaan in het plaatsen van een reactie en we hebben ze allemaal gelezen. We kunnen niet anders dan constateren dat veel familieleden en vrienden jullie een warm hart toedragen. Veel herinneringen die worden neergeschreven geven bij ons en zeker bij Edward een oja-erlebnis. In de brief schrijft oom Hans "nooit meer horeca". Maar in het hotel hebben Edward en ik elkaar ontmoet en voor het eerst gekust; we hebben er onze bruiloft gevierd, de zilveren bruiloft en die van onze ouders. Ook voor ons zijn de carnavalsdagen onvergetelijk. Vooral de nachtelijke uren na het opruimen, waren beregezellig. Edward herinnert zich die keer dat hij met oom Hans op het dak zat: "alles met puntdak is van ons moeder en alles wat plat is, heb ik aangebouwd, en er komt nog meer..." De nachtelijke ritjes naar de bank, via via via via via via via. De vele lege fusten in de tuin (sst). De extra zakcenten die we carnaval konden verdienen, waren welkom. Met Edward's verjaardag zijn er nog volop herinneringen opgehaald: vissen in de maas met oom Hans en oom Hein, naar de kant zwemmen (met kleren op het hoofd) omdat de lust om te vissen over was, varen op het bootje van oom Hein. Na een logeerpartijtje met kleren van oom Hans naar Vaals met openbaar vervoer (touw als ceintuur)omdat Edward vlak voordat hij de bus instapte, kletsnat gegooid werd door een van de serveersters. Ook leuk om een berichtje van Machiel te lezen. We hebben hem ook al zo lang niet gezien.
Voor nu veel sterkte.
Edward en Janine.

Diane de Vaan zei

Dag Hans,

Heb zojuist bij papa en mama je brief gelezen....impressive!

Ik wens je heel veel kracht, humor, vriendschap en liefde toe in de komende tijd.

Hartelijke groet, Diane de Vaan


Onderstaand gedicht vond ik treffend:

Willekeur

Tracht geen verband of logica te ontdekken
Verbanden zijn er niet en logica ontbreekt
Het is ongewis hoe het een in het ander steekt
Niet te voorspellen hoe dingen zich voltrekken

Wat komt komt onomkeerbaar, zonder reden
Treft vijand, lijkt het, minder zwaar dan vriend
Waaraan hebben wij deze straf verdiend?
Laat noodlot treffen die werkelijk misdeden

Wij kennen soms moraal. Zo niet het leven
Er is geen jury met een voorzitter aan het hoofd.
Die eerlijk toeziet dat de prijzen uitgeloofd
Aan terechte winnaars worden weggegeven

Wij weten graag hoe alles kan gebeuren
Wij wensen antwoord op de vraag waarom
Wat is de zin? Die is er niet. De vraag is krom
Het leven gaat stug door met willekeuren

bart riet zei

Hallo Hans Fanny,Wij houden het iedere dag bij,hebben veel bewondering voor jullie,dat wij het ook mogen volgen.vele groetjes Bart Riet.

Anoniem zei

Lieve hans,

Nu kan nog niemand vermoeden dat ik precies 1 jaar later er ook niet meer zal zijn. Ik ook niet maar het is wel zo!

Juul