vrijdag 29 februari 2008

Angelo Andrean

6 opmerkingen:

Lars zei

Ome,

Mijn dialect is niet zo goed maar ik ga een poging wagen.

Heden ut tog wir veur mekaor, ge zet nog nie ins doot maor tog hedduh al dun besten plek in dun heemel. Meej lekkur etuh en goei drinkuh. Maor wittuh wa ge nog veul bitter kunt doeen, lekkur genietuh van ut heje want ut hiernoamaals is ok maor un onzekere zaok. Meej aandere woorduh duuh nog maor un bietje oew best om hier goeie heeringuh ( die zen in Voolendam toch lekkerderder ) te eetuh en saomuh meej oew femilie un goei glas bier te drinkuh. Ik deenk iejere dag aan oe en hooop dede ge nog lang bijj ons bent.

Babs, Annet of tante Fanny veel succes met de vertaling!!!

Groetjes,

Lakkie

maarten zei

Nou, ik zal als kouwe import kant van boven de riolen maar de honneurs waarnemen om dit te vertalen. Fanny is toch nog teveel Zeeuwse, verwacht ik. Annette wil haar hele leven (met uitzondering van wat rondreizen in Australië)dan wel nooit weg uit Brabant maar of ze nou dit dialect beheerst..... En Babs is al zo lang export, zou zij er nog iets mee kunnen?
Nee, ik heb gelukkig mijn vuurdoop tien jaar terug gekregen bij de verbouwing (ook een thema!) van ons huis, waarbij opperregelaar Hans zijn oude maten had ingeschakeld. En één daarvan, Jos Verhoeven, sprak (expres) zo plat Brabants dat als ik niet tijdig had ontcijferd, van het huis niet zoveel terecht was gekomen. En daarmee was mijn woordenschat toereikend om het belangrijkste hier in 't zuiden wel te kunnen volgen.

Ik kan het alleen maar met Lars eens zijn. En trouwens, Hans wil natuurlijk ook nog graag (net als ik als rechtgeaard Rotjeknorder en ook mijn neefjes uit 020) Feyenoord in zijn jubileumjaar weer eens kampioen zien worden. En voor die eindsprint hebben ze nog effe wat wedstrijden nodig.

Plus de asperges van de Tuinweg zijn verser dan daarboven denk ik, dus die wil ik ook nog een keertje geschild en wel bij Hans en Fanny langbrengen, in plaats van omgekeerd. En met een lekker wit wijntje (met schroefdop) al zie ik die Hans nooit drinken. Misschien prosecco dan maar (schuimt ook wat).

Houdoe (gek, dat zeg ik eigenlijk nooit, zou ik dan bijna ingeburgerd zijn?).

Maarten

Ilse zei

He, die tekening is van mijn meneer Andrean, leraar uit de 4e klas van het Palet. Dat was het leukste jaar van mijn basisschool. Nu ik zelf kinderen heb op de basisschool denk ik nog vaak aan dat jaar terug, met een glimlach. Hij heeft later volgens mij de tekeningen voor het Hotel met carnaval gemaakt.

Nou hier in Vught gaat alles redelijk goed, ben gister met Sam naar Limburg geweest anderhalf uur heen rijden, een uurtje daar en weer anderhalf uur terug vervolgens vanochtend om half negen anderhalf uur staan te blauwbekken op het hockeyveld. Dat hadden ze mij niet verteld toen ik kinderen kreeg!!!! Maar goed voor je kinders doe je alles zoals onze ouders dat ook voor ons gedaan hebben. Zoalng het maar goed gaan met die bloedjes........

Ik hoop dat jullie een lekker weekend hebben en zie jullie zondag, heb al gehoord dat er neven en nichten foto's komen maken.

kus Ilse

Anoniem zei

Ome Hans wil veul weten

Hij vroagt aan petrus hedde gullie
daar ok une penti um?
Petrus antwoord.
Ben de gij nou gek we hebben gewoon geiten wollen sokken aon.
groetjes
lodewijk van avezaathe

Lars zei

Hans "Meneer pastoor wordt er in de hemel ook gevoetbald". Meneer pastoor " ik zal het van de week even aan petrus vragen" Meneer pastoor " Hans ik heb goed nieuws" Hans "wat dan?" Meneer pastoor " er wordt gevoetbald in de hemel, en ik heb nog beter nieuws, je wordt dit seizoen niet meer opgesteld in verband met een slepende knieblessure, als je op tijd fit bent kun je in 2009 misschien meedoen aan de selectie wedstrijden"

Groetjes,

Lakkie

Anoniem zei

Hoi Babs, hoop dat je het een beetje volhoudt in deze zware tijd.Ik lees elke dag de weblog van je vader om op de hoogte te blijven en we leven allemaal erg mee.Weet helaas hoe het voelt.Vooral de vele mails moeten voor jullie een grote steun zijn, verschrikkelijk mooi dat er zoveel mensen zijn die met jullie meeleven en jullie steunen.

Wat me veel doet zijn de stukjes die Roland er bijna elke dag opzet,begin steeds meer te beseffen dat mijn broer toch anders in elkaar zit als ik altijd heb ervaren.Ik ben niet zo sterk in het schrijven van dat soort mooie dingen maar vooral door nu weer die rotsituatie met je vader besef ik des te meer dat er jaren voorbij kunnen gaan zonder dat je beseft wat werkelijk waardevol is in je leven.Waarmee ik maar wil zeggen dat jullie een hele belangrijke plek innemen.Ik las op de weblog dat jullie nog naar foto's zochten,die heb ik natuurlijk bijna niet van je vader maar 1 heb ik er kunnen vinden van , ik denk, 1 van de mooiste dagen van zijn leven.Ik met mijn A-technische computerkennis mail hem maar naar jouw want op de weblog krijgen lukt me dus niet kijk maar of je hem erop wilt zetten.

Lieve Babs een hele dikke knuffel en hopelijk snel iets positiever nieuws.Dikke kus van allemaal en groetjes aan de mannen daar.

Ingrid (zus Roland)