zondag 10 februari 2008

Heerlijk een vader die zijn gevoel toont!


Vandaag stuurt papa mij om 19.15 uur een minder warrig bericht dan andere dagen, en vandaag is censuur niet zo nodig en zijn verhaal te veel Hans en te zonde om niet te plaatsen:

Krijg van die reus van onze familie, Loek, een fruitmand zo groot dat Jo de Puk nooit zoveel fruit in huis heeft gehad. Moet nu brood met fruit gaan eten 4x per dag om het op te krijgen. Zoek nog naar een leuk sausje want daar is niks aan. Heb weer een kleurige nieuwe pyama gehad. Lig ik wat vrolijker op mijn sterfbed??? Ga dadelijk met onze A en B een plaatsje uitzoeken op het kerkhof. Moet wel een goeie plaats zijn want ik moet er lang liggen.
Wel gevonden maar weet niet of het kan, misschien zijn er nog mensen die het claimen. Mijn motoriek begint al af te nemen. Loop al als een oud mannetje. Moet vanaf heden op de toilet gaan zitten want het besturingssysteem begint in oude verhalen speling op te lopen, en dan wordt de WC wel een stuk groter maar die het op moet ruimen is er niet blij mee (en wij kleine Julian maar de schuld geven).
Babs, Nana, bedankt voor jullie liefde en geweldige begeleiding en ideeen. Je vader

9 opmerkingen:

Hans Prinsen zei

Kwam uit Vlijmen thuis, Tommy zwemmen, ging heel goed. Toen thuis te mooi weer om te gaan liggen dus wilde ik dat de jongens gingen fietsen. Is al lang geleden. Ik trek de schuur open waar alles op elkaar ligt en probeer er twee fietsen uit te trekken. Valt 1 fiets door de hordeur heen. En toen moest ik zo janken pap, want wie helpt mij die nou te maken in mei?

Ilse zei

Vandaag nog even nagekletst met Frans, Bella en ons moeder over de de ziekte van ome Hans. Het lijkt wel alsof wij de ziekte en het het overlijden van onze pa ergens in een tasje hebben gestopt en dat nu de rits een beetje open is gaan staan. Bijzonder dat we allemaal dezelfde gevoelens en gedachten daarover hebben. Het raakt ons dan ook erg.

Heb nog een tip voor al dat fruit maak lekkere smoothies ervan in de blender. Lekker koud opdrinken en de vitamines gieren door je lijf.

houd 'm recht deze week
dikke kus Ilse

Lars zei

Even de herinneringen aan vroeger ophalen. Want zelfs ik, die altijd slaapt, schrik 's nachts nog wel eens wakker en denk dan aan waar de wc moet komen in het het nieuwe huis en waar de vaste trap naar zolder maar meestal aan mijn oom die het hardste kan kwéken van heel de familie. Jarenlang ontbijt verzorgen in het hotel en daarna met de jongens openhaardvuurhout aanvullen lege flessen opruimen en alle andere karweitjes. Vervolgens een lekkere uitsmijter en in weet zeker dat Marc en ik snel bier drinken hebben geleerd op de zaterdagmiddag. De verplichte kaartmiddagen en avonden als u weer eens met een hernia in bed lag. Ik kreeg dan op mijn donder dat ik huiswerk moest maken ipv te gaan kaarten. Kaarten heb ik altijd leuker gevonden dan huiswerk :-). Op de golfbaan was het altijd " geef mijn petekind ook een glas bier " en zo zijn er nog vele herinneringen. Tot vanmiddag in mijn nieuwe huis en denk vast na over handige tips om geld te besparen met verbouwen.

Groetjes,

Lakkie

Bouk en Alrike zei

Ja, ook wij denken veel na en praten over de ziekte van Ome Hans. Deze site is voor mij tweeledig. Aan de ene kant wordt ik er heel erg verdrietig van en aan de andere kant wil ik graag op de hoogte blijven van wat er gebeurt in Vlijmen! Ook bij mij komen de herinneringen volop naar boven: wa kom de gij doen, Cormanneke??(Sigaretten halen voor tante Diny uit de oude schuifautomaat met muntjes erop geplakt!!) Sterappeltjes rapen in de tuin, Pats-Kees en Kuifje-Pik, door de heg kruipen om te kijken op A en B thuis waren, mag je al drinken van je vader?? Als kleine meid vond ik U angstaanjagend! Later zag ik altijd die twinkeling in uw ogen!!Altijd maar plagen!
Maar op school zeiden ze vroeger al: Meisjes/Jongens plagen is kusjes vragen!!
Kus van ons allemaal!

Lars zei

Het is 3 uur in de nacht, kan niet slapen, hopelijk jij wel. Ik zit op de blogspot mooie verhalen te lezen. Ik zal nu proberen wat naar jullie te schrijven. Hans jou ken ik al zo lang en Fanny ook, langer dan jij Hans. Wat wij samen hebben meegemaakt is zoveel, samen vroeger in de zaak, jij in de keuken ik voor. Ik moest regelmatig de ijskast leeg verkopen en dat lukte me dan ook. Samen op zolder of in de kelder slapen. één ding wil ik van vroeger vertellen, toen je je nieuwe kachel kreeg en hem aanstak precies op dat moment gooide ik een rotje wat een timing. Jij schrok zo erg dat je in 3 seconden achter in de tuin stond trillend op je benen. Toen je stopte met de zaak vroeg Fanny mij of ik je vaste oppas wilde worden. Over het uurtarief zijn we het nooit eens geworden. Samen golfen en dat waren wedstrijden in Hank!! We speelden om een bal, terwijl de andere dachten dat we oorlog voerden. Samen kaarten met Hein, Ans en Loek en wij liedjes uit verleden zingen ( van voor de oorlog, zelfs voor de eerste wereldoorlog ) Hoe moet dat straks nou?? ( kun je een CD opnemen )En nu dit!! 70 is niet oud, maar je hebt wel geleefd en je zult nog in vele verhalen voorkomen zoniet dan houden wij ze wel levendig. Nadat ik jaren op jou gepast heb zal ik straks ook een beetje op Fanny passen. Babsje zei van de week dat wij niet erg knuffelig zijn, maar wij gaan op onze eigen manier met elkaar om. Ons taalgebruik, eikelieno en soepkiep, is altijd goed bedoeld ik begrijp jou en jij mij. Ik kan en wil het nog steeds niet begrijpen en het lijkt me verschrikkelijk om je te missen. Ik hoop nog leuke dingen met je te doen en nog veel plezier te maken.

Veel liefs voor jou, Fanny en de (klein)kinderen.

Groetjes van de jongste zusje Juul alias soepkiep eikelemonia en alles wat je me verwenst hebt.

Anoniem zei

"MORGEN" , daar heeft iedereen het over,morgen wordt het leuker,morgen wordt het beter,morgen is een nieuwe dag.
Maar dan vandaag; vandaag dat voel ik nu!, vandaag weet ik wat ik gezien heb,vandaag kan ik praten met iedereen,vandaag kan ik alles voelen,proeven en ervaren,wie zegt me dat morgen ook zo is?
Geef mij maar vandaag daar krijg ik het rijke en mooie gisteren bij!
Dan weet ik wat ik heb en geniet van pure rijkdom.
Roland

Ilse zei

Familiedagje vandaag????

Anoniem zei

Helemaal niks mis mee, erg gezellig. Traantje gelaten, glimlach gegeven. B

Anoniem zei

Hallo glas in lood kop
Als je dit durft te zeggen binnen de Familie prinsen heb je wel lef.
Maar persoonlijk is dat niet want er zijn er weinig die goed zien.
Horen gaat een stuk beter als je aangesproken wordt met schele let is op.
Ik hoop nog lang te mogen luisteren
naar dit soort teksten.
als saladedoos.groet van die lange