maandag 17 maart 2008

54 dagen voorbij


Als je de foto's zo terugkijkt zie je hoe snel het gaat. 54 berichten hebben we op de weblog geplaatst, circa 54 dagen geleden kregen we het slechte bericht. Het blijft verbazingwekkend hoe snel het gaat. Maar vandaag weer een dag geleefd. Vannacht goed geslapen. Wel naar gedroomd maar weinig wakker. Vanochtend gaat het nog redelijk maar wel weer heel veel pijn in zijn been. Na de verzorging van Crista is hij veel energie kwijt. Eten wil hij niet, slapen dat wel. De huisarts komt en met zijn allen horen we de voortgang weer aan. Ondanks dat dr. Maessen continu slecht nieuws brengt waarderen we hem steeds meer. Hij schat het goed in en legt alles rustig uit. Weer morfine ophoging want pijn is niet fijn. De middag brengt papa door in alle rust met Annette, terwijl Fanny en Babs even lekker naar buiten gaan. Fanny heeft weinig zin in shoppen da's slecht nieuws. Wil ook niet eten en ze wordt al zo mager. Het is zwaar en verdrietig, maar toch genoten van even buiten zijn.

Nog klein beetje bier met Frank gedronken en nog een keer geprobeerd eten te geven maar nee, de geur alleen al. Wel wat vla, dat bevalt beter. Dan komt tante Julia even binnen. Wat kan hij toch genieten van zijn familie. Julia vertelt over de weblog, wie erop geschreven heeft, dat Ed weer in het ziekenhuis lag, dat Lilyan zo mooi schrijft met reacties op Roland, dat Noor niet echt ziek is. We vertellen nog even wie allemaal gebeld heeft. Hij lacht en laat een traan. Hij is verward en kan niet veel zeggen. Ziet veel plafond. Maar als hij er is is hij nog scherp, en da's een hoop waard!
O ja, ik vraag nog aan hem of hij wat weet voor de weblog. Hij glimlacht maar kan niks zeggen. Zal ik zeggen dat je goed in je vel hangt pap. Hij moet lachen, zijn vel wordt steeds losser en daar baalt hij van.
(foto 17 mrt, effe kletsen met ons Juul)

6 opmerkingen:

Anoniem zei

Wat erg dat het zo moet gaan,een lach en een traan,wij hebben er geen woorden voor,heel veel sterkte,onze gedachte zijn bij jullie.Bart en Riet v.d.V

Anoniem zei

Denk erg veel aan jullie, en voel het verdriet. Wat zóuden we graag allemaal bij elkaar willen blijven en vasthouden aan wie ons dierbaar is. Liefs, Louise.

Anoniem zei

"ZONDER WOORDEN", ik praat , zo kent men mij.
Ik had het grootste woord,wist wat iedereen moest vinden had vaak een mening.
Nu schieten woorden mij te kort,ik weet wel wat ik wil zeggen maar het komt niet meer
Raar of niet ,waarschijnlijk heb ik het al gezegd vaak en veel.
Men weet wat ik wilde zeggen,het is genoeg ,zonder woorden maar met alle gevoel praat ik nog met jullie.
Ik kan niet alles meer zeggen,maar weet dat ik volg dat ik observeer,dat ik waarneem.
Ik ben er nog om mee te delen om van te houden.
Het is een zegen om zo te delen met mensen die met me praten ,om me geven.
Dank voor wie je bent en wat je zegt.
Ik ben hans en hou nog even vast aan het leven
Blijf nog even bij me!!

Roland

Anoniem zei

Lieve mensen,
Bijna 7 jaar geleden werd mijn oudste dochter geboren. Oom Hans vond dat zijn dochters er ook maar eens vaart achter moesten gaan zetten want zo'n klein wezentje....dat was toch wel mooi. "Nog even en dan hebben wij er ook zo eentje" zei hij tegen mijn vader. In het album schreef hij dat alle Zeeuwse meisjes heel mooi worden maar dat hij de mooiste had mee genomen naar Brabant. Ik lees het nog eens na en denk dat die oom met de waaier van flappen wel gelijk heeft. Een van de mooiste zit inderdaad in Brabant (niet de mooiste want die heb ik hier nog steeds bij mij).

Onsterfelijk ligt niet in de dingen
die je nalaat, maar in de mensen die door jouw leven zijn beroerd.

De manier waarop jullie als gezin omgaan met de zieke van oom Hans...dat beroerd vele, petje af dames (en niet te vergeten alle verdere mensen om jullie heen

Liefs uit het Zeeuwse

Ilse zei

Heel veel sterkte komende dagen want het gaat niet goed als ik iets moet doen dan bel maar

kus Ilse

Anoniem zei

Lieve opa

Hoe gaat het nou met u hebt u het nog gehoord dat mijn beste vriend Stijn erop heeft geschreven ik schrijf er nu even wat op morgen PSV-AJAX ik hoop voor u dat PSV wint maar voor mezelf Ajax
Ik en mijn vriend Stijn hebben nog een verassing voor u we laten het een andere keer horen ik hoop dat u het nog tot u verjaardag redt als het dan mag neem ik mijn vriendin mee kan u toch nog mijn vriendin ontmoeten ik denk heel vaak aan u ook tijdens school gelukkig heb ik lieve vrienden die meeleven met me en ze zijn heel aardig voor me en gelukkig heb ik nog een hele lieve en mooie vriendin en ik hoop dat ik u snel weer zie en sterkte als AJAX morgen wint (grapje ook al is het echt waar)

Heel veel dikke kusjes groetjes

DAVID u kleinzoon die altijd u kleinzoon blijft